It never gets easier, you just get better!

Ellen Gussinklo

Personal Trainer / Voedingsdeskundige

CrossFit Doetinchem / Ellen Gussinklo
Ellen Gussinklo - Personal Trainer & Voedingsadvies

Ellen Gussinklo – Personal Trainer & Voedingsadvies

Door mijn interesse in sport, ben ik al jaren bezig hoe ik zelf optimaal kan presteren met behulp van de juiste voeding en trainingsvolume, intensiteit en trainingswijze.

Ik heb verschillende sporten gedaan (waaronder volleybal, Survival, Triathlon, Les Mills instructeur en krachtsport) om me te specialiseren en de ervaringen te kunnen gebruiken bij sporters op verschillende gebieden. Naast de verschillende sporten heb ik meerdere opleidingen gevolgd om mij verder te ontwikkelen als Atleet, Trainer en Coach. Waaronder aan Sport, Gezondheid en Management aan de HAN en de opleidingen van The Overloadprinciple.com.

Sportervaringen:

Tijdens mijn deelname aan de ultimate fitness challenge, ben ik in aanraking gekomen met survivalruns. Ik heb 1 jaar BSC (7 km) gelopen en ben verdergegaan naar de RUC (12 km), met als afwisseling in de zomer triathlons voor de lol. Bij deze sporten komt veel kracht, snelheid, looptechniek en aangepaste voeding kijken.

Laat je verrassen, hoe binnen een korte tijd, grote vooruitgang geboekt kan worden op elk gewenst niveau.

Door mijn specialisatie op het gebied van Personal Training wilde ik ervaren hoe het is om een keer helemaal af te trainen. (zo laag mogelijk vet%  krijgen) en heb ik meegedaan aan een bodyfitness wedstrijd. Vooral om te ervaren wat het is om extreem op dieet te zijn en daarnaast nog te moeten trainen en presteren. Hierin moet de voeding precies kloppen om een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Vervolgens kwam ik in aanraking met CrossFit. CrossFit is de combinatie van de kracht- en powertrainingen die ik bij het survival miste en de uitdaging en competitie die ik bij de krachttraining miste. Aangezien mijn krachttrainingen hier al veel van weg hadden en we al groepstrainingen verzorgden op High Intensity niveau was de ‘Switch’ zo gemaakt. Door de opleidingen van Overload en de nieuwe manier van training leerde ik dat ik veel meer resultaat kon bereiken door kort en intensief te trainen en dat je niet aan calorierestrictie hoeft te doen of op ‘een blaadje sla’ hoeft te kauwen, maar juist veel, gezond en lekker kunt/moet eten om balans en daarmee resultaat te creëren.

Ik merkte dat veel mensen (en vooral ook trainers) nog steeds op een ‘oude’ manier naar voeding en training kijken. Dat je cardio triaining moet doen, diëten om af te vallen, etc. Aangezien dit op lange termijn enorme problemen met zich mee brengt wilde ik graag bewijzen dat je op een gezonde manier een heel mooi resultaat kunt bereiken.

Om dit te laten zien, heb ik meegedaan aan een bodyfitness wedstrijd in  2014. Geen calorie beperking, geen (overbodige) cardio trainingen. Kort en intensief trainen in combinatie met de juiste voeding voor hormonale balans en 1 x per 5 dagen (soms zelfs 3) een flinke ‘junkdag’ inlassen. Oftewel CrossFit, cavemanvoeding en natuurvoeding. Het resultaat en de foto’s zijn terug te vinden op de website.

Laat je verrassen, hoe binnen een korte tijd, grote vooruitgang geboekt kan worden op elk gewenst niveau.

Meer = niet beter, Beter = beter.

Ellen Gussinklo
Personal Trainer
iMprOVE4Result Personal training & Health

Mijn belangrijkste opleidingen:

 • Sport, Gezondheid en Management (HAN, Nijmegen)
 • TOP trainer A, B en C (The Overload Principle)
 • Olympisch Weightlift Trainer (Koninklijke Nederlandse Krachtsport Federatie)
 • CrossFit Gymnastics Trainer
 • CrossFit Level 1 Trainer
 • CrossFit Judge
 • Personal Hormonal Profiling
 • Natuurvoeding
 • Mylogenics: Activation / Release / Rehab
 • Master Kettlebell opleiding
 • Power Sledtraining
 • Sportvasten ‘Make the switch’ / ‘Prepare for and keep the switch’
 • LAPT Personal trainers opleiding
 • Les Mills Groupfitness: Bodypump/-attack/-combat/-balance
Back to Top